Συνέντευξη στο City Radio -Ιαβέρης : Να ξυπνήσουν τα βόδια

  • -

Συνέντευξη στο City Radio -Ιαβέρης : Να ξυπνήσουν τα βόδια

Category:Συνεντεύξεις Tags : 

-Καλησπέρα Κύριε Ιαβέρη. Συγχαρητήρια για τον αγώνα που δίνετε για την οδική ασφάλεια, με πάρα πολλές διαλέξεις που όπως έχουμε δει και από το youtube είναι λόγια που σου μιλάνε μέσα στην καρδιά, δεν είναι κάποιος ξύλινος λόγος .
– Μα ούτως ή άλλως δεν θα είχε νόημα γιατί ξύλινο λόγο εκφέρουν μόνο αυτοί που θέλουν κάτι να πάρουν δηλαδή οι ομιλίες αυτές που είναι ιδιοτελείς.Το ζητούμενο σε ένα τέτοιο θέμα θανάτου είναι να μην χαϊδεύεις τα αυτιά των φονιάδων που αυτοσκοτώνονται και ο ένας κλείνει το σπίτι του άλλου.Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που εγώ το θεωρώ θέμα εθνικό, αλλά δεν βλέπω να βελτιώνεται γιατί ο πολίτης εκλέγει κουτοπόνηρα σκεπτόμενος και η πολιτεία του ανταποδίδει αυτά που γουστάρει, όχι αυτά που χρειάζεται και γι’αυτό κανένας δεν προχωρά προς την επίλυση του προβλήματος.
Είναι τροχαία εγκλήματα και όχι ατυχήματα. Αυτό δημιουργεί και το πρόβλημα του δημογραφικού. Μιλάμε για τρομερή μείωση πληθυσμού.
Αυτό είναι γενοκτονία και δεν υπάρχει λύση. Είναι τόσο χοντροπετσιασμένος ο Έλληνας που σκοτώνεται και δεν καταλαβαίνει. Εδώ του κάνουνε μείωση προστίμων,αυτές οι π@π@ριές που ακούστηκαν δια στόματος υπουργών. Μα το πρόστιμο είναι το μόνο που φοβάται ο πολίτης γιατί για την ζωή του και την ακεραιότητα του δεν φοβάται γιατί πιστεύει ότι δεν θα του συμβεί. Το μόνο ανάχωμα είναι τα λεφτά και εσύ πας και κατεβάζεις το κόστος και τον αφήνεις ανέλεγκτο δηλαδή η κυβέρνηση πουλάει τον θάνατο τους φθηνά.
Η πρόταση λέει ότι αντί 700 ας πούμε το κόκκινο, πάει 350 ευρώ και αν πληρώσεις μετρητοίς σου κάνουν 50% έκπτωση και αυτό το 175 αν το πληρώσεις με πλαστικό χρήμα νομίζω ότι σου κάνει άλλο ένα 20%. Δηλαδή με ένα κατοσταρικάκι σκοτώνεις άνθρωπο σήμερα. Τόσο ανόητοι!
Όπως και το άλλο το γελοίο που είπανε ότι πρέπει να πληρώνει ο πλούσιος. Ποιος πλούσιος; αυτός που φοροδιαφεύγει; πώς;
-Ενοείται το νομοσχέδιο για τα εισοδηματικά κριτήρια;
– Ναι, αυτό είναι αντισυνταγματικό εντελώς διότι πάνω απ’ όλα το σύνταγμα προβλέπει ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι μπροστά στον νόμο. Δεν μπορεί εγώ και εσύ να κάνουμε την ίδια παράβαση ή το ίδιο έγκλημα και ο ένας από τον άλλο να πληρώνει διαφορετικά, γιατί έχει γνωριμίες ή λεφτά ή οτιδήποτε. Αυτό είναι ανήθικο.
– Θα έπρεπε να διδάσκεται το μάθημα της οδικής ασφάλειας στα σχολεία;
– Θέλει ειδικά επιμορφωμένoυς και ευαισθητοποιημένους δασκάλους οι οποίοι θα επικοινωνούν με τα παιδιά, και οι ίδιοι στην πράξη πρέπει να είναι άψογοι όταν έρχονται στο σχολείο ,όχι να << ξεβρακώνονται>> χωρίς κράνος και χωρίς ζώνες. Να είναι υπόδειγμα. Η παιδεία όμως ξεκινάει από το σπίτι.
– Και βέβαια το μεγαλύτερο σχολείο είναι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη γιατί όταν εγώ έχω ένα παιδάκι, το βάζω στο αμάξι και βρίζω, φέρομαι άσχημα τι πρότυπο δίνω;
– Ναι όμως όταν τα ΜΜΕ περάσουν αυτό το μήνυμα μέσα στα σπίτια και κάνουν τους γονείς να σκεφτούν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που κάνουν και πόσο αγενές και σε συνδυασμό και με κάποια πρόστιμα τότε ο τύπος θα οδηγεί πιο προσεκτικά, δεν θα βρίζει όπως είπες, δεν θα πετάει σακούλες απ’έξω, δεν θα μιλάει στο κινητό, δεν θα έχει πιει. Αυτό όμως είναι η παιδεία που λέμε από την αρχή που αποκτάται από καλούς γονείς που έχουν ευαισθητοποιηθεί, μετά έρχεται το σχολείο, η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους και μετά γίνεται η καταστολή, συλλήψεις με χειροπέδες, να τους πάρουν το δίπλωμα, να τους πάρουν την άδεια κυκλοφορίας, να τους πάρουν και το εκλογικό βιβλιάριο. Διότι ένας που κάνει κακουργήματα στον δρόμο και δεν είναι ικανός να προστατέψει ούτε την οικογένεια του, από που και ως που έχει το δικαίωμα να ψηφίσει;
– Κατά πόσο οι ελληνικοί δρόμοι είναι πραγματικά ασφαλείς; Γιατί θα πει κάποιος ότι υπάρχει η δική μου ευθύνη αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει και η ευθύνη της πολιτείας.
– Υπάρχει λοιπόν και η ευθύνη της πολιτείας όπως στην Κρήτη στην ΒΟ.Α.Κ (Βόρειος άξονας Κρήτης) επειδή δεν υπάρχει μπαριέρα θα πάνε όλοι απέναντι δηλαδή; Δεν θα φυλαγόμαστε και θα περιμένουμε πότε θα πέσει ο άλλος πάνω μας;
Είχανε πάει κάτω πρώτα ο Μητσοτάκης και μετά πήγε και ο Τσίπρας και συζητούσαν ότι για όλα τα εγκλήματα στην Κρήτη δεν φταίει η άθλια συμπεριφορά των τοπικών εκεί που οδηγούν μεθυσμένοι και περνάνε στα απέναντι διαζώματα αλλά φταίει ο Βόρειος άξονας Κρήτης. Ο ΒΟ.Α.Κ φταίει για το 4%, για το υπόλοιπο 96% φταίει η αθλιότητα των  βοδιών της περιοχής. ο ΒΟ.Α.Κ φταίει ή τα βόδια που πρέπει να ξυπνήσουν;
Πάντως να έχετε κατά νου ότι αυτό που λένε, πως αυτά που συμβαίνουν στους δρόμους και πεθαίνουν άνθρωποι είναι αποτέλεσμα παραβάσεων του Κ.Ο.Κ,
εξ αμελείας δεν ισχύει. Αυτό που κλείνει ένα σπίτι και βάζει έναν γονιό πίσω από το φέρετρο του παιδιού του είναι αποτέλεσμα μιας κακουργηματικής πράξης εξ αλητείας. Πράξης ηθελημένης που υπάρχει ενδεχόμενη πρόθεση. Όταν το φανάρι είναι πορτοκαλί το ότι επιταχύνεις είναι από αμέλεια ή από αλητεία; Όταν πας στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α) στα εθνικά δίκτυα και είσαι ένα τέταρτο ρε λεχρίτη στην Λ.Ε.Α μέσα είναι από αμέλεια;.
Εκεί τελειώνουν οι αμέλειες και αρχίζουν οι αλητείες των λεχριτών που δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν εγκλωβίσει από πίσω ένα ασθενοφόρο και θα πεθάνει κάποιος άνθρωπος γιατί αυτοί τα έχουν φρακάρει όλα.
-Εσείς με πόση ταχύτητα πηγαίνετε στις κατοικημένες περιοχές;
Κάτω από 30 χιλιόμετρα. Η διαφορά του χρόνου να διασχίσω μια απόσταση σε κατοικημένη περιοχή από να πηγαίνω με 30 χλμ ή 50 σε σχέση με το ότι κάθε φορά θα πρέπει να επιβραδύνω γιατί συναντώ συνέχεια διασταυρώσεις, είναι δευτερόλεπτα. Για μένα όποιος βιάζεται ο τελικός χρόνος που θα κερδίσει είναι τίποτα και μπορεί να κερδίσει ένα λαχνό για το ΚΑΤ.
Εγώ λέω κάθε πρωί που φεύγεις από το σπίτι, ο καθένας μας, να καταλάβει ότι δεν είναι σκουπίδι και ότι έχει ανθρώπους που τον περιμένουν πίσω. Τον αγαπάνε και τον λατρεύουν. Δεν θα έπρεπε λοιπόν, σκεπτόμενος ότι είσαι ανεκτίμητος για το σπίτι σου, ότι θα πρέπει να γυρίσεις το απόγευμα χωρίς να προκαλείς τον θάνατο σου;

Ακούστε την συνέντευξη ΕΔΩΜάιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ   Ιούν »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031