ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε την προβολή του βίντεο του Αυστραλού τρομοκράτη από μερίδα ΜΜΕ

Date:18 Μαρ, 2019

ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε την προβολή του βίντεο του Αυστραλού τρομοκράτη από μερίδα ΜΜΕ

«Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Αθήνας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία δεκάδων ανθρώπων στη Νέα Ζηλανδία», σημειώνει η Ένωση Συντακτών.

«Δολοφονήστε Ερντογάν και Μέρκελ»: Το μανιφέστο του μακελάρη της Ν.Ζηλανδίας

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: «Τουρκοφάγος» έγραφε πάνω στο όπλο του ο μακελάρης

«Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Αθήνας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία δεκάδων ανθρώπων στη Νέα Ζηλανδία», σημειώνει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση της για το αιματηρό περιστατικό στη Νέα Ζηλανδία.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ», συνεχίζει η ανακοίνωση «καταδικάζει την προβολή από μερίδα Μέσων Ενημέρωσης στην Αθήνα ολόκληρου του βίντεο – και μάλιστα χωρίς τη χρήση προστατευτικών τεχνικών στα πρόσωπα – το οποίο μετέδιδε στα κοινωνικά δίκτυα ο Αυστραλός ρατσιστής τρομοκράτης την ώρα που δολοφονούσε τα άτυχα θύματά του σε θρησκευτικούς τόπους λατρείας των Μουσουλμάνων. Επισημαίνουμε ότι, οι μεγάλοι διεθνείς τηλεοπτικοί σταθμοί και τα ΜΜΕ, δεν μετέδωσαν το βίντεο του ρατσιστή δολοφόνου».

«Η προβολή ενός τέτοιου βίντεο που πολλαπλασιάζει τη φρίκη, τον τρόμο και το θάνατο, δεν έχει καμία σχέση με την έγκυρη ενημέρωση και παραβιάζει κατάφωρα τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και κάθε κανόνα στοιχειώδους ηθικής και ανθρωπιάς», καταλήγει η ανακοίνωση.