Γιάννα Παπαδάκου: «Βγάλαμε εκπομπές παρά τα εξώδικα και τις απειλές»

Date:17 Φεβ, 2019

Γιάννα Παπαδάκου: «Βγάλαμε εκπομπές παρά τα εξώδικα και τις απειλές»

Το όνομά της είναι άμεσα συνδεδεμένο με μεγάλες αποκαλύψεις και αποκλειστικά θέματα. Μάχιμη ρεπόρτερ και ορκισμένη «εργάτρια» της δημοσιογραφίας, η Γιάννα Παπαδάκου μιλά για την επιτυχημένη της εκπομπή «Checkpoint» στον Alpha, με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Η αποψινή εκπομπή τι θέμα εξετάζει;
Αφορά στις λίστες με τους φοροφυγάδες η αποψινή εκπομπή, σε έξι λίστες με ανείσπρακτα εκατομμύρια ευρώ. Η νυν υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου κάνει λόγο για τις προσπάθειες σήμερα, ενώ ο πρώην για τις χαμένες ευκαιρίες.

Μέσα από το «Checkpoint» έχουν γίνει μεγάλες αποκαλύψεις που έχουν «ταράξει» τα νερά… Πόση έρευνα, πόσες ώρες ενδελεχούς ρεπορτάζ, κρύβονται πίσω από όλα αυτά;
Πολλές ώρες, αγωνίες, εξώδικα πριν παίξει η εκπομπή. Τέσσερα χρόνια ξενύχτια, αλλά και χαρές, ταξίδια, μοναδικές εμπειρίες, αλλά και ικανοποίηση διότι ο Alpha άντεξε. Η επιβεβαίωση ήρθε αργότερα!

Οι δημοσιογραφικές πρωτιές, τα «αποκλειστικά» που έχετε παρουσιάσει, εδώ και τέσσερα χρόνια μέσα από τον Alpha, σας έχουν κοστίσει πράγματα;
Φυσικά, το κόστος πηγαίνει μαζί με τα αποκλειστικά σε αυτές τις περιπτώσεις. Χάνεις φίλους, αφαιρείς ώρες από τα αγαπημένα σου πρόσωπα, απειλείσαι, κοιτάς πίσω σου πολλές φορές, φοβάσαι, αλλά συνεχίζεις! Γιατί έτσι πρέπει, γιατί αυτή είναι η δουλειά σου, γιατί σε αυτή τη ζωή πρέπει να διαλέγεις το δρόμο σου… και ο δημοσιογράφος πρέπει να διηγείται στον κόσμο αυτές τις ιστορίες με θάρρος και αντικειμενικότητα, αλλά και με ρίσκο.