Η Παναγία των Παρισίων καιγόταν, οι Ελληνες σφάζονταν στα social media

Date:20 Απρ, 2019

Η Παναγία των Παρισίων καιγόταν, οι Ελληνες σφάζονταν στα social media

Ακόμα και για μια παγκόσμια τραγωδία, την φωτιά και την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων, οι Ελληνες κατάφεραν να διαφωνήσουν και να σφαχτούν στα κοινωνικά δίκτυα.

Διότι όλα τα φέρνουμε στα μέτρα μας και ακόμα και με μια τέτοια αφορμή, που κανονικά θα έπρεπε να μας ενώσει στην θλίψη, εμείς θυμόμαστε τους δικούς μας εμφυλίους. Εμφυλίους που συνεχίζουμε κανονικά, μέσα από τα social media.

Ο Γιώργος Κυρίτσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θεώρησε καλό να θυμηθεί τους φιλελέ όπως λέει, που κόπτονται για τα μεγάλα έργα, και τώρα κλαίνε για την καταστροφή της Notre Dame:

«Θυμάμαι τους μίσους φιλελε που κλαίνε για την Νοτρ Νταμ να κραυγάζουν ότι η αρχαιολογική υπηρεσία είναι ο καταστροφέας της ανάπτυξης στην ελλάδα», έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οχι ότι τα χολερικά σχόλια περιορίζονται στην μία πλευρά. Με αφορμή φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, αμφιβόλου αξιοπιστίας ούτως η άλλως, που δείχνουν μελαψούς νεαρούς να χαμογελούν, καθώς η Παναγία των Παρισίων φλέγεται, ορισμένοι θυμήθηκαν την ευαισθησία των αριστερών με τους μετανάστες:

«Tυχαίο θα είναι ότι σε κάθε κακό που συμβαίνει στη Δύση (Δίδυμοι Πύργοι, Παναγία των Παρισίων, κτλ) οι Αριστεροί πανηγυρίζουν χέρι χέρι με τους Μουσουλμάνους»..

Φυσικά δεν έλειψαν τα θλιβερά σχόλια και οι ειρωνείες για την καταστροφή αυτού του μοναδικού πολιτισμικού μνημείου, που προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις. Ενας ανόητος έγραψε:

«Σχηματίστηκε σταυρός στην Παναγία των Παρισίων και ακόμα να πιστέψουν οι άθεοι και οι αλλόθρησκοι».

Και πήρε φυσικά απάντηση: «Το γεγονος οτι καποιοι διακωμωδειτε την καταστροφη της Παναγιας των Παρισιων απλως επιβεβαιωνει το ποσο μπετοστοκοι ειστε ορισμενοι. #Notre Dame Ειλικρινα μου προκαλειτε θλιψη.»

Αφορμή και για κομματική προπαγάνδα
Πολλοί ήταν αυτοί που βρήκαν αφορμή την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων για κομματική προπαγάνδα:

«#Notre Dame # Παναγία των Παρισίων Μια υπερδύναμη σαν τη Γαλλία δε μπορεί να σβήσει τη φωτιά σε ένα καμπαναριό με 0 μποφόρ, κι εδώ είχαν την απαίτηση να σβήσουμε μια δασική πυρκαγιά που έτρεχε με 12 μποφόρ ανάμεσα σε αυθαίρετα. Αυτά για να μαθαίνετε φιλελέδες να μη λέτε μαλακίες».

«Ναι, είναι λυπηρό που καίγεται η Παναγία των Παρισίων. Όμως δε μπορώ να υποκρίνομαι: με λυπεί πολύ περισσότερο ένας άνθρωπος που πεθαίνει άστεγος, πεινασμένος, στο κρύο, μόνος. Γιατί το μνημείο, θα ξαναστηθεί. Αυτός ή αυτή, ποτέ».

«. καί πραγματοποιήται η συνέντευξη τού λαοπροβλητου…. καί παίρνει φωτιά η Παναγία τών Παρισίων και πέφτει χαλάζι στην Αθήνα σάν χιόνι………… Νόμπελ γκαντεμιας υπάρχει;… ξέρει κανείς;»..

«Η Παναγία των Παρισίων καιγόταν και τα ελληνικά κανάλια έδειχναν ριάλιτι και σαπουνόπερες . Το έχουμε τονίσει πολλές φορές το βασικό θέμα της Ελλάδος δεν είναι μόνο οικονομικό» .

Πηγή: iefimerida.gr