Τέλος τα social media στη Σρι Λάνκα -Τα μπλοκάρουν οι Αρχές

Date:13 Μαΐ, 2019

Τέλος τα social media στη Σρι Λάνκα -Τα μπλοκάρουν οι Αρχές

Οι αρχές της Σρι Λάνκα μπλόκαραν την πρόσβαση στο Facebook, το WhatsApp και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις αντιμουσουλμανικές ταραχές που ξέσπασαν σε πολλές πόλεις.

Συγκεκριμένα, ομάδες χριστιανών επιτέθηκαν την Κυριακή (12/05) εναντίον καταστημάτων μουσουλμάνων στην πόλη Σιλάου στο βορειοδυτικό τμήμα της Σρι Λάνκα, αντιδρώντας σε μια ανάρτηση στο Facebook που είχε κάνει ένας έμπορος, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι δυνάμεις της τάξης πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν το πλήθος, ενώ ταραχές εναντίον μουσουλμάνων ξέσπασαν και σε άλλες πόλεις.

Τεταμένο το κλίμα μετά το αιματοκύλισμα στη Σρι Λάνκα
Η κατάσταση στη Σρι Λάνκα είναι τεταμένη μετά τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου εναντίον τριών εκκλησιών και τριών ξενοδοχείων που κόστισαν τη ζωή σε 258 ανθρώπους. Η αστυνομία επεσήμανε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί στη Σιλάου και τα περίχωρά της ήρθη σήμερα. Όμως η πρόσβαση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έχει μπλοκαριστεί προκειμένου να μην χρησιμοποιούνται για να υποδαυλίζουν την ένταση.

Σημειώνεται, ότι πριν από λίγο καιρό τελέστηκαν και οι κηδείες των παιδιών του δισεκατομμυριούχου της Asos, ο οποίος έχασε τρία από τα παιδιά του κατά τη διάρκεια των επιθέσεων που είχαν σημειωθεί την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών.
Πηγή: iefimerida.gr